joi, 31 ianuarie 2008

Viol cu autor necunoscut


Asa fain arata bolidul din imagine iar proprietarul era fericit. Si nu ar fi observat dar a gasit o foaie pe parbriz care indinca ora 19:50, un mercedes negru cu usa lovita. Nu ne-ar fi ros grija altora dar un far spart si un spoiler desprins ne-au rugat insistent sa mergem la Politie.
Zis si facut. Intram in sectie, luam un formular pentru a completa o declaratie, ni se lungesc si ni impaturesc urechile pana un domn politist este amabil si constata durerea frumoasei albastre.
Acesta ne spune pe tonul cel mai amabil ca foaia gasita nu are nici o valoare.
Ne consolam spunand ca paguba este mica dar ne motivam sa asteptam sa intram intr-unul dintre cele trei birouri.
Cand in fine pare ca a venit randul nostru sa intram ...se schimba tura si trebuie sa mai asteptam 10 minute. Am asteptat mai mult si in cele din urma ne pofteste un alt domn politist sa ii povestim ce ne doare. Cred ca simtea nevoia sa ii dea cuiva cu flit: "ai numarul masinii deci autorul este cunoscut...va rugam sa astepati un alt coleg"
Dupa multe alte minute de asteptare ne-a chemat un al treilea domn politist foarte amabil. Si ne-a explicat ca intr-adevar hartia cu indicatii nu are valoare pentru ca nu exista nici un martor. Sau pe mustatile noastre declaram ca suntem convinsi ca acel mercedes ne-a violentat masina. Dar asta insemna sa o lasam nereparata pana la gasirea nefericitului care era din Giurgiu.
Si astfel am petrecut 3h30 la Politie unde am declarat ca autorul este necunoscut iar violul poate fi reparat cu un buget relativ redus.
Oameni in albastru, sictirisiti si aroganti sau amabili si fara puterea de a face minuni, de a trece peste sistemul ingalbenit de vreme...de ce ati ales meseria asta?

Niciun comentariu: