marți, 3 iulie 2007

Plantati un copacel si va dam o bomboana


V-ar plăcea sa ieşiţi afara, in pauza de prânz, si sa nu va mai simţiţi striviţi de razele soarelui? Iar seara sa nu mai aveţi impresia ca locuiţi intr-o sauna? In mai puţine cuvinte mi-ar plăcea sa avem o planeta fericita. De ce? Pentru ca altfel tot noi suferim.
O soluţie ar fi sa plantam copăcei, boscheţi, orice ar putea atenua efectele infinite ale poluării. Dar nimic nu este gratis, oamenii trebuiesc răsplătiţi. Si aici intra in scena ministrul mediului, Attila Korodi
care ar trebui sa dea o lege prin care sa ii oblige pe oameni sa planteze ceva, orice , si la schimb sa primească ceva : o bomboana, un leu, un bol cu mâncare, o floare....
In cele din urma de ce ne-ar pasa de planeta? Oricum mai rezista, cel puţin pana murim noi, sigur nu se va întâmpla o catastrofa care sa ne afecteze. Educaţia despre cum sa iţi protejezi planeta costa bani iar rezultatele nu aduc bani pe termen scurt, pe când poluarea da. Numai faptul ca nu ştim sa aruncam o hârtie intr-un loc dedicat aduce bani unei firme de salubrizare si exemplele ar putea continua.
Dar nu avem timp, bani si energie sa ne preocupam de o problema aşa "minora"...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ii poti obliga pe oameni sa planteze ceva daca nu ii intereseaza. Plus ca e greu sa mai gasesti un loc liber in oras unde sa mai poti planta ceva.

Dar ii poti obliga sa respecte munca altora. Ar trebui impanzit orasul cu gardieni publici care sa te amendeze serios cand scuipi pe strada sau arunci chistoace, guma de mestecat sau hartii pe jos.

Macar din frica sa se faca ceva, daca nu din respect. Cateodata e buna o dictatura, in care sa iti poti permite sa fii nepopular ...

Iulian spunea...

Ba poti sa ii obligi ..e simplu daca planteaza un copac sau fac ceva in privinta asta nu mai platesc o taxa de mediu a orasului ...daca nu platesti si fac altii.
Toti vor orase verzi planeta curata etc. dar nimeni nu face .
Ok faci sa daca nu platesti si fac altii.
Vezi se poate ..:P

Anonim spunea...

ultima data cand am plantat un copacel a fost in liceu. si atunci a fost o actiune a mare nostrum.:p tin minte ca m-am chinuit sa sap groapa,pamantul era foarte batatorit.
:)