vineri, 20 iulie 2007

Colecţia de păpuşi din sticlă


Oamenii sunt atraşi unii de alţi pe baza unui principiu primar: perpetuarea speciei.
Un bărbat trebuie să pară capabil de a avea urmaşi puternici iar femeile trebuie să pară sănătoase şi capabile pentru a da naştere unor supravieţuitori.
Fiecare amănunt al fiinţei noastre are o etichetă care spune ceva despre noi şi poate fi observat la nivel de subconştient. Şi astfel mărimea noastră spune ceva dar ce anume astfel încât să fii respins sau acceptat?
Mass-media dictează ce model să urmăm, cu ce ar trebui să ne îmbrăcam, cum ar trebui să arătăm…În teoria despre atracţie primul pas este aspectul fizic. În urma cu mulţi ani am citit că oamenii care sunt frumoşi conform standardelor au mai mult succes în viaţă. Adică ar trebui să fim exagerat de atenţi cu aspectul nostru, să fim în ton cu moda dar să ne oprim la atât? Chiar dacă asta ar însemna să fim falşi?
Nu am auzit mulţi oameni care să promoveze atitudinea pozitivă. Asta face toţi banii şi iţi asigura succes în orice domeniu. Atitudinea poate face ca un om care nu se încadrează în standarde să fie mai atrăgător decât unul care s-a imbrăcat în haine mai scumpe.
Am citit zilele trecute ca modelul Barbie( blonda, sâni mari, ochi albaştri, talie subţire) este cel mai atrăgător pentru barbaţi. Mi s-a părut amuzant pentru că o păpuşă o cumperi poate cu bani mulţi, o priveşti, te joci cu ea dar în cele din urmă te plictiseşti pentru că în afara ca este foarte placută vederii nu are nimic preţios.
Atitudinea pozitivă face un om mai atrăgător pentru că generează dinamism, putere, sinceritatea pe care mulţi o cerem. În schimb, frumuseţea fizică este nesinceră şi rece, trecătoare şi poate monotonă.
Ai încercat vreodată să umbli neîngrijit ca să vezi dacă poţi atrage oamenii din jur doar prin ceea ce eşti? Este un exerciţiu bun dar nu pe termen lung.

2 comentarii:

Anonim spunea...

oamenii sunt atrasi unii de altii nu pentru perpetuarea speciei ci pentru a face acel lucru care perpetueaza specia si anume sex, nu se gandeste nimeni la copii atunci cand vede o/un tipa/tip bine pe strada. Este normal ca persoanele frumoase sa aiba mai mult succes pentru ca pleaca cu un avantaj si anume increderea in sine, in realitate persoanele care nu au complexe si sunt increzatoare in fortele proprii au succes.

Angel spunea...

...pey am mentionat pe undeva ca se petrece la nivel de subconstient...ca daca ne-am gandi la copii...ar fi foarte grav...adio pisiceala si multe industrii ar da faliment.
Iar atitudinea pozitiva inseamna incredere in sine...parerea mea.
We want more...