miercuri, 11 iulie 2007

Crezi că poţi alege?


In fiecare clipă oameni mor din diverse motive dintre care cel mai des întâlnit este accidentul. Fie mergi pe strada şi iţi cade un ghiveci de flori în cap şi se termină totul, eşti inocent. Fie nu înţelegi ce a fost în mintea ta atunci când ai alergat în faţa unei maşini fără să te asiguri. De data asta nu mai eşti inocent chiar dacă invoci nebunia temporară.
Eu cred ca maşini de orice tip sunt implicate în majoritatea accidentelor. Noi am inventat toate jucăriile astea care ne ucid din greşeală.
Iţi poţi imagina că fiecare om are un număr, când se naşte un om se incrementează acest contor, când moare scade. Si totul se desfăşoară extrem de repede pentru că în orice moment se nasc şi mor creaturi umane.
Având în vedere în orice exista un echilibru, atunci şi pe Terra ar trebui să se întâmple acelaşi lucru: să existe un număr constant de oameni pentru că dacă ar fi altfel planeta s-ar dezechilibra şi ar ceda în fata greutăţii prea mari.
In momentul în care numărul creşte mult peste limita admisă...se foloseşte un sistem ce alege un număr la întâmplare iar omul cu acel număr moare într-un accident, de orice fel. Până şi criminalii invocă acest motiv: a fost un accident, dar nimeni nu ii crede.
Dacă numărul scade prea mult, atunci se nasc copii din greşeală. Dacă aceştia trăiesc sau nu depinde de acelaşi sistem "loterie" şi de numărul pe care îl primesc şi se schimbă în fiecare clipă.
Realitatea este relativă şi asta poate fi una din feţele ei.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Defapt Andreea spune...
La un moment dat in viatza ajungi la o rascruce de drumuri, unde trebuie sa alegi calea pe care o urmezi. Daca alegi sa te lasi condus/a de fortele superioare si atunci cand se intampla ceva rau sa ridici din umeri si sa zici "Asa a fost sa fie! Oricum s-ar fi intamplat mai devreme sau mai tarziu!" atunci esti un looser si planeta nu are nevoie de looseri. E nevoie de oameni care stiu ce vor de la viatza, au un ideal,muncesc cinstit sa ajunga la acel ideal si au grija de viatza lor si a celor din jurul lor. Atata timp cat traiesti de azi pe maine, facand pe teribilistul/ buricul pamantului atunci poate ca planeta e satula de astfel de specii si actioneaza in consecintza.
Normal ca se intampla si tragedii, cand ajungi in diferite situatii tragice din motive care nu au nici o treaba cu tine, dar asta nu s-ar intampla sau ar fi rare daca fiecare ne-am comporta civilizat, respectandu-l pe cel de langa noi si pretuind ceea ce ne-a fost dat.
Deja e prea mult spun... concluzia in caz ca nu s-a subinteles e ca ne putem alege modul in care traim si ne modelam viatza. DA! PUTEM ALEGE!

Anonim spunea...

Hihihi! Ar fi bine sa putem alege, nu am muri stupid in accidente, nu am muri de cancer, nu am mai muri din cauza cutrmurelor,inundatii, etc.
Si eu vreau sa aleg!
Viata esta asa cum e si deciziile pe care le luam noi sunt insignifiante comparativ cu cele luate de divinitate in locul nostru.
Traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima zi!

Anonim spunea...

pe mine ma ingrijoreaza timpul...spatiul...energia restul nu conteaza:d