sâmbătă, 29 martie 2008

Ora Pamantului 2008

Ora Pamantului 2008

Ne plangem de schimbarile de clima dar nu facem nimic, gadilam progresul care cel putin teoretic ne imbunatateste viata fara a tine cont de consecinte. Aud mereu ca esti apreciat daca esti matur adica responsabil, daca te gandesti si la consecinte. Altfel esti un copil si se pare ca nimeni nu mai vrea sa fie copil, nici macar cei care au o varsta frageda.

Ii place cuiva sa sufere vara din cauza unei temperaturi mai mari de 40 de grade? Sau sa sufere iarna la o temperatura de -20 de grade? Ii place cuiva ca dupa o iarna lunga si poate prea violenta in loc sa vina primavara calduta sa aiba o vreme de toamna trista?

Si astea sunt doar niste mici amanunte...consecintele incalzirii globale sunt mai grave de atat. De exemplu un imens bloc de gheata se desprinde de Antarctica.

Acum avem ocazia sa facem ceva in privinta asta. Putem participa la Ora Pamantului printr-un gest simplu: sa stingem lumina timp de o ora incepand cu ora 20. Este un sacrificiu mic pe langa ce putem face noi pentru planeta pe care traim.

Zi de zi ne scufundam in viata noastra si nu ne mai uitam in jur, avem grija doar in cutia de beton in care locuim. Nu ne ramane decat sa ii barfim pe cei care care defriseaza paduri, pe cei care ploueaza fara limita, pe cei care intentionat distrug planeta in scopul de scoate bani.

Ora Pamantului 2008

Si sa nu uitati ca in aceasta noapte trecem la ora de vara, adica se da ceasul cu o ora inainte.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Fii mai sceptica cu incalzirea globala :-) Vezi si http://www.globalwarminghoax.com/news.php

Anonim spunea...

mai mai mai
sa fie lucrurile asa de simple...
sa fie oare poluarea factorul principal pt incalzirea globala? hm...asa credeam si io pana acum ceva timp insa cam din timpuri stravechi se stie(dar nu se spune pt a nu crea panica)...
Adica oare doar pamantu se incalzeste?
Io cred...pardon stiu ca si marte s-a incalzit, mercur, venus...pluto de asemenea...si e numai inceputu...
dar...se va lamuri treaba in 2012
un anonim pe nume FLOREEN

Anonim spunea...

Electricitatea este obtinuta prin multe procedee nepoluante , exemplu : protile de fier.
Daca vrei sa trimiti un mesaj cu adevarat pozitiv, sa stii ca e mai eficient urmatorul :
"Haideti sa incercam sa folosim cat mai rar posibil automobilele personale si sa folosim transportul in comun".

PS si nu esti originala cu lumina, cu 2-3 zile inainte de a posta tu aici am citit un blog asemanator al cuiva cu electricitatea taiata din cauza restantelor :P

Angel spunea...

in principiu daca scrii despre evenimente de carte stie sau la care participa o lume intreaga atunci ar fi cam greu sa am brusc o viziune foarte originala.
Si poate intr-adevar cauza incalzirii globale nu este cea expusa de mine. Incercam sa atrag atentia ca fiecare dintre noi poate face ceva pentru Terra. Si putem construi o lista luunga cu ce putem face: sa nu lasam apa sa curga fara rost, sa nu consumam inutil electricitate, sa nu taiem copaci fara a planta altii in loc, sa mergem mai mult pe jos, sa facem un miting impotriva rablelor care polueaza groaznic ( ministrul mediului oare s-a trezit inconjurat de fumul unei rable astfel incat sa creada ca este ceata? )...sunt multe de scris si de spus.
Si cum alegi intre doua teorii total diferite: una care spune ca din cauza poluarii apare fenomenul de incalzire globala si una care spune ca de fapt oceanele au inceput sa se raceasca si astfel elibereaza caldura in atmosfera. Si as putea pune pariu ca teorii mai exista. Iar eu gasesc argumente pentru amandoua si inca argumente valabile dar cifrele si lipsa de cunostinte ne reduc argumentele sau alegerile la simple presupuneri.
Dar indiferent de teoria care se justifica acest fenomen de incalzire globala ma bucur ca exista o initiativa de a stinge lumina pentru o ora. Am incercat sa gandesc din punct de vedere al teoriei conspiratiei si inca nu am gasit un punct rau deci as zice ca este o experienta pozitiva.
Mi-ar placea sa vad intr-o zi Ora Mersului pe Jos.

Iulian spunea...

in leg cu ora mersului pe jos... Bati apropouri? :P:P:P

Si da are dreptate...sa economisesti lumina electrica la lumina lumanarii poate fi o activitate de cuplu foooarte placuta ...
Asa ca SAVE THE PLANNETT! >:)